EdoLand achtergrond

In de zomer van 2009 werd Edo Landwehr op een dag wakker, met het gevoel dat hij een DSLR camera wilde kopen. Hij had hiervoor geen interesse in fotografie, behalve een eventueel bovenmatig gebruik van de camera op een mobiele telefoon. Hij rende naar de winkel en kocht een Sony Alpha 200.

Vanaf dat moment was hij niet meer van de camera weg te slaan. Niet lang daarna is hij een aantal maanden rond de wereld gaan reizen. Hierbij werd hem pas echt duidelijk dat er niks is wat hij liever doet dan fotograferen. Door een aantal maanden reizen en elke dag fotograferen, heeft hij zijn camera van binnen en van buiten leren kennen. Een aantal maanden na deze reis werd EdoLand opgericht, met Edo Landwehr als fotograaf. In het begin volgde een specialisatie in de evenementen en artiesten wereld. Het bleek al snel dat hierin voor hem niet genoeg sfeer vast gelegd kon worden. Een overstap naar portretfotografie bleek de juiste keuze.

Het is onze grootste passie om een gevoel vast te leggen in een foto. Dit ontstaat door de interactie die plaatsvindt met het model!

Een geschikte studio locatie werd al snel in Amsterdam gevonden, en EdoLand focuste zich vanaf dat moment meer op studiofotografie, portret en fashion gericht. Hierin wordt de lat elke dag nóg een stukje hoger gelegd. Perfectie, dat bestaat niet, het kan altijd beter. In de jaren 2011 t/m 2013 zijn meer dan 2500 verschillende mensen jou al voorgegaan. Een geweldige schat aan ervaring verder, is het voor Edo duidelijk geworden dat hij het verschil wil maken door het gevoel dat hij vastlegt in een foto. 

Inmiddels blijft fotostudio EdoLand groeien. Inmiddels hebben we een visagist/hairstylist in vaste dienst, en worden er regelmatig fotografen van buitenaf ingehuurd, die met hetzelfde doel werken, het vastleggen van een gevoel!

Eind 2013 besloot Edo zijn studio te verhuizen naar een meer centraal gelegen locatie, in Haarlem.