Just a ‘normal’ day at work

Dat je bij je stage bij EdoLand vol onverwachte (maar vooral leuke) verrassingen komt te staan, kreeg onze nieuwe stagiaire Renske al vrij snel in de gaten. Om kennis te maken met de grote diversiteit aan binnenkomende opdrachten lieten we haar een dagje meelopen met Edo. In een door haarzelf geschreven blog lees je hoe zij deze knotsgekke dag heeft beleefd!

 

Renske S-3

 

Twee weken geleden vertelde Edo mij dat we naar twee bijzondere fotoshoots in Amsterdam zouden gaan. De eerste shoot was voor een warmtepomp en de tweede was een Vlaams stelletje in het Vondelpark. Ik was erg benieuwd naar de waterpompshoot, want ik had echt geen idee hoe zoiets eruit zag. Ik dacht eerst dat het iets was om mensen warm te houden tijdens de shoot, dat bleek alleen niet helemaal te kloppen…

 

De reis naar Amsterdam was al een avontuur op zich. De navigatie viel een paar keer uit en toen we eenmaal in het centrum aankwamen… wat een drukte! Auto’s kwamen van alle kanten, het was bijna een spelletje vermijd de obstakels en verdien vijf punten als je geen fietser of voetganger aanrijdt. Het vinden van een parkeerplek was ook een uitdaging, maar na een paar rondjes sightseeing hadden we gelukkig een plekje gevonden. Tijdens het ritje naar Amsterdam legde Edo mij uit wat een warmtepomp is en waarvoor het gebuikt wordt. Een warmtepomp neemt warmte op bij lage temperaturen om die op hoge temperatuur weer af te geven. Warmtepompen worden gebruikt voor verwarming en opwarming van water voor sanitaire installaties. Kortom een warmtepomp verplaatst warmte van buiten naar binnen.

 

Schermafbeelding 2016-12-14 om 13.49.03

 

Eenmaal op de locatie aangekomen liet de eigenaar de warmtepomp zien die in zijn huis was geïnstalleerd. We schrokken een beetje van de ruimte waar de pomp in stond, die was namelijk net zo groot als een hele ruime bezemkast. Na in verschillende acrobatische houdingen te hebben gestaan, kregen we de warmtepomp toch mooi op de foto.

 

Tot slot lieten we de eigenaar en de fabrikant nog even samen poseren in de tuin, daar was namelijk nog een deel van de warmtepomp te zien. Helaas gaf de pomp buiten niet veel warmte en hadden de ‘spaghettieeeeeee‘ roepende mannen het nogal koud. Na enkele minuten had één van de mannen eindelijk door dat hij niet naar de lucht moest kijken maar in de camera, waardoor we de fotoshoot op een succesvolle manier konden afsluiten.

 

Schermafbeelding 2016-12-14 om 13.51.02

 

In het Vondelpark was de kou ook erg goed te voelen. Al zouden we het snel warm gaan krijgen door de volgende shoot met een verliefd Vlaams koppel. Toen ze ons vertelde dat ze in België snotloop zeggen in plaats van verkouden, was het ijs gelijk gebroken en wisten we dat het een leuke middag zou worden. Ik was nog nooit in het Vondelpark geweest (erg hè, ik weet het) dus extra leuk dat we daar de shoot gingen doen.

 

We hadden een paar mooie plekken gevonden en Edo deed er alles aan om de mooiste foto’s te schieten. Zo lag hij op de grond, stond hij achter een boom en sprong hij in de bosjes. We kwamen er alleen iets te laat achter dat er ook op deze plek hondendrollen en brandnetels te vinden zijn. Edo kreeg daardoor nogal wat jeuk en blijkbaar hadden we tijdens de shoot de tassen in de poep gelegd, bah! En om het nog erger te maken zat het daardoor ook op mijn jas. Gelukkig had één van de tortelduifjes zakdoekjes bij zich.

 

Schermafbeelding 2016-12-14 om 13.58.52

 

 

Schermafbeelding 2016-12-14 om 13.58.37

 

 

Schermafbeelding 2016-12-14 om 13.57.53

 

Verder verliep de fotoshoot op rolletjes, het weer was prachtig die dag. De zon in combinatie met de warme herfstkleuren, zorgde voor een mooie serie foto’s van het stel. De loveshoot was zelfs leerzaam! Ik weet nu dat ze in België snotloop zeggen in plaats van verkouden, dat je overal vijf keer moet kijken voordat je je tas ergens neerzet. Het was zeker een vrijdag die ik mij nog lang zal herinneren!

 

Tekst: Renske Plug

No Comments

Post a Comment