Scroll to top

Intieme bruiloft

Een intieme bruiloft waar er geen onderscheid wordt gemaakt in dag- en avondgasten, al je gasten evenveel aandacht kunt geven en je de hele dag die gezellige, knusse sfeer behoudt. Klinkt onwerkelijk, toch? Het is echter toch mogelijk. In deze blogpost vertellen we jullie iets meer over de voordelen en het karakter van een intieme bruiloft, een kleine bruiloft met maximaal 50 gasten.

Met een kleine intieme bruiloft beleef je alle momenten samen nog intenser.

Gastenlijst opstellen

Een gastenlijst opstellen voor je bruiloft is niet gemakkelijk. Denk vooraf heel goed na hoe groots jij het wil aanpakken, want als je eenmaal bent begonnen is er geen weg meer terug. Het verloopt vervolgens vrijwel overal hetzelfde. Als je die uitnodigt, dan moet die ook… en als je haar uitnodigt, dan moet haar vriend (die je misschien twee keer gezien hebt) ook mee. Voor je het weet, tik je de eerste 100 gasten aan. Maar ach, je wil immers ook niet overkomen als die ondankbare vriend of vriendin die mensen weert of buitensluit. Tevens wil je ook niet bekend staan als ‘gier’, omdat je die extra maaltijd voor die aangetrouwde vriendin van de vader van je schoonzus niet wil afnemen. Tsja, het maakt het opstellen van je gastenlijst niet leuker, wel moeilijker.

Kan dat niet anders? Zeker! Als jullie het voor mekaar weten te krijgen om je gastenaantal laag te houden, gaan er ineens een hoop deuren open. Houd het enkel bij de gasten die echt in jullie inner circle zitten en wees duidelijk tegenover de mensen die daar net buiten vallen. Desnoods nodig je ze uit op je vrijgezellenfeest en beloof je nog eens iets voor hun te organiseren. Als dat je lukt en jouw gastenaantal onder de 50 personen blijft, heb jij die knusse, gezellige intieme bruiloft met onwijs veel voordelen.

Voordeel #1 Maak het persoonlijk

Het eerste voordeel van een kleine intieme bruiloft is het lage gastenaantal. Doordat je gastenaantal relatief laag ligt, maak je de dag automatisch een stuk persoonlijker. Met gemak kun je tijdens en na de ceremonie en het diner even een gesprekje aanknopen met je gasten, waardoor zij ook het gevoel hebben dat ze niet een figurantenrol bekleden op je bruiloft of gevraagd zijn als zaalopvulling. Inside jokes zullen door iedereen worden begrepen en speeches raken niet alleen jullie als bruidspaar, maar alle aanwezigen. Je bent immers de hele dag samen met je directe naasten.

Met een klein gezelschap hoef je geen locatie te kiezen met een capaciteit voor +100 mensen.

Voordeel #2 Zie iedereen op je trouwfoto’s

Voor je trouwfotograaf of trouwvideograaf maak je het ook een stuk gemakkelijker. Ook al doen wij altijd ons uiterste best om zoveel mogelijk mensen vast te leggen, bij een groep van 200 man is het minder waarschijnlijk dat het lukt dan bij een intiem gezelschap. Een tweede fotograaf is hiervoor een mogelijkheid; het verkleinen van je gastenlijst maakt het misschien nog gemakkelijker. Dankzij het kleine karakter van je groep, mengen wij ons met speels gemak tussen je vrienden en familieleden. We willen daarmee een situatie creëren dat wij door jullie gasten niet meer gezien worden als de fotograaf, maar gewoon als onderdeel van jullie groep. Daarmee is het onopgemerkt vastleggen van oprechte emotie en interactie tussen jullie en binnen jullie gasten een van de grootste bijkomende voordelen.

Voordeel #3 Persoonlijke ceremonie

Een babs of trouwambtenaar kan je bruiloft een stuk persoonlijker maken, als niet al je collega’s of vrienden van vrienden bij je ceremonie aanwezig zijn. Intieme verhalen, persoonlijke voorkeuren en belevenissen – alles kan gedeeld worden zonder dat er iemand is die het misschien niet begrijpt. Het biedt ook de ideale gelegenheid om een interactieve ceremonie te laten plaatsvinden. Een ceremonie waar het publiek nadrukkelijk bij wordt betrokken om je ceremonie nog intenser te maken. Die persoonlijke woorden tijdens je ceremonie zijn voor ons dan weer een mooie toevoeging voor je trouwreportage.

Met een kleine intieme bruiloft is een persoonlijke ceremonie gegarandeerd.

Voordeel #4 Iedereen kan blijven eten

We maken voldoende bruiloften mee waar er onderscheid is tussen de dag, middag en avondgasten. Vrij normaal, aangezien al je trouwgasten laten mee-eten best in de papieren kan lopen. Het vervelende is echter dat je een deel van je gasten dus (even) naar huis ‘moet’ sturen, als het diner geserveerd wordt. Typisch Hollands. Iets wat je in het buitenland niet heel veel zal tegenkomen. Met een kleine intieme bruiloft behoud je die gezellige, knusse setting. Je loopt daarbij niet het risico dat je tijdens de borrel je oud-tante of jeugdvriendin moet vertellen dat ze niet kan mee-eten. Geen beteuterde of scheve blikken (“Waarom hij wel en ik niet?”) , maar al je intimi die gewoon het hele dagprogramma erbij. Een van de fijnste voordelen bij een kleine, intieme bruiloft 🙂

Voordeel #5 Uitpakken

Alle trouwlocaties zijn geschikt voor een gastenaantal tot 50 personen, maar niet alle locaties bieden de faciliteiten voor een enorme gastenlijst boven dit aantal. Met een kleine intieme bruiloft is de keuze voor een locatie alleen maar groter en geeft het jou de mogelijkheid om misschien net even wat meer uit te pakken. Je hoeft geen rekening te houden met diner voor 80 man en een feestzaal voor 150 personen. Elke (luxe) onhaalbare locatie, wordt ineens haalbaar voor jullie. Naar verhouding kost het misschien even veel als met meer gasten en minder luxe; maar qua beleving maakt jouw bruiloft echt verschil!

Nog een voordeel: Met een kleine groep is een destination wedding ineens haalbaar!

Voordeel #6 Destination Wedding

Als je dan toch wil uitpakken, kan die gedroomde Destination Wedding ineens besproken worden. Zeker met een kleine groep gasten; kan het vaak voordeliger zijn om net over de grens plaats te nemen op een prachtig landgoed of historisch kasteel. De kamers die erbij verhuurd worden, zorgen er vervolgens voor dat je je geen zorgen hoeft te maken hoe je gasten thuiskomen. Destination Weddings zijn haast ondenkbaar als je veel mensen uitnodigt. Het kost je allereerst een hoop geld en met een hoop gasten, kan je locatie juist een probleem vormen. Je wil ze immers ook niet opzadelen met dure reistickets. Met een kleine intieme bruiloft, is carpoolen of het huren van een kleine bus een leuk, en betaalbaar alternatief om van je trouwdag een trouwweekend te maken. Wij vinden het overigens niet erg om mee te gaan 😉

Voordeel #7 Moneys

Hoewel dit voordeel misschien haaks staat op de voordelen #5 en #6, kan een intieme bruiloft je wel degelijk geld schelen. Waar je normaal per stoel, gerecht en drank afkoopt voor een x-aantal personen, ligt dit bedrag logischerwijs lager met minder gasten. Als je een kleine locatie regelt en voor de rest niet overdreven uitpakt, scheelt je dit honderden euro’s. Het gezellige karakter van een kleine, intieme bruiloft zal het niet kwijtraken!

Naast het gezellige, knusse karakter van een kleine, intieme bruiloft – zijn er dus tal van voordelen te noemen om je gastenlijst te beperken tot max 50 personen over de gehele dag. Kom jij er niet uit met je gastenlijst en wil je het karakter van je bruiloft hier van af laten hangen? Het kan geen kwaad om je lijst even een tijdje te laten liggen.  Nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen bij een kleine, intieme bruiloft? Neem gerust eens contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden!

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *