Scroll to top

Interieurfotografie: Om over naar huis te schrijven

Staat jouw woning al een tijdje te koop of ben je bang dat het verkopen van jouw paleisje een langdurige aangelegenheid wordt? Zet de dranghekken dan maar alvast in je voortuin, want het aantal bezichtigingen schiet omhoog als je professionele interieurfotografie afneemt ter promotie van je woning!

In een tijd waar de huizenmarkt uit een diep dal langzaam de weg naar boven heeft gevonden, is het belangrijk voor potentiële kopers dat zij vooraf kunnen inzien of een huis de moeite waard is om te bezichtigen. Naast de specificaties en de prijs, spelen de foto’s daar een essentiële rol in.

Voor een aantal makelaars is het nemen van foto’s geen hoofdzaak. Met een eigen compact camera worden even snel wat kiekjes gemaakt, die vervolgens onbewerkt online verschijnen of in een nietsverhullende prospectus worden afgedrukt.  Een gemiste kans, aangezien foto’s jouw huis verkopen.

Het belangrijkste aspect van woningfotografie is dat je een duidelijke weergave van alle vertrekken laat vastleggen. Met de lenzen die wij gebruiken zorgt dat voor een realistische en ruimtelijke blik van je woning. De kans is daardoor veel groter dat iemand op basis van je interieurfotografie je huis daadwerkelijk komt bezichtigen.

Woning styling

Een lastig onderdeel van het verkoop- en fotoklaar maken van je woning, is de styling. Als jij inmiddels onderdeel van het meubilair bent geworden, zie jij vaak niet meer de frutsels en tierelantijntjes die een potentiële koper wel opvallen. Bedenk maar eens waar je allemaal op let als je voor het eerst bij iemand op bezoek gaat. De Malmø-kast van een Zweeds concern valt jou niet op. Die merkwaardige familiefoto of excentrieke buste midden in de kamer daarentegen des te meer.

Iedereen heeft daarbij ook verschillende opvattingen over ruimtelijkheid. Waar de een het prettig vindt om de woonkamer volledig te benutten, kan het voor de verkoop verstandig zijn om juist een minder volle, bewoonbare indruk te geven. Wij geven hierin graag advies en helpen erbij om de uit-het-oog-verloren styling, weer even onder de aandacht te brengen.

Wil jij je naast de foto’s écht onderscheiden op de huizenmarkt? Overweeg dan een visuele weergave van jouw huis of appartement. Wij zorgen ervoor dat het gevoel dat jij wil uitstralen met je woning, duidelijk naar voren komt. Het voordeel van video ten opzichte van foto’s is dat je advertentie een dynamisch karakter krijgt. Jouw toekomstige koper krijgt zo alvast een digitale rondleiding door jouw huis!

Het is tot slot belangrijk dat jij verder komt en kunt met de verkoop. Op het moment dat jij de stap genomen hebt om te verhuizen, zit je namelijk niet te wachten op een maandenlang proces. Deze beslissing is, over het algemeen, na goed nadenken of uit noodzaak genomen. Tijd speelt hierin een belangrijke rol. Wij verzekeren jou dan ook de foto’s binnen twee werkdagen af te leveren.

haarleminterieurfotograaf

Ga jij binnenkort verhuizen? Vergroot je kansen op de huizenmarkt en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden over interieurfotografie te bespreken.

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *