Drie nieuwe gezichten bij EdoLand!

Nu oktober alweer halverwege is, vergeten we bijna onze drie nieuwelingen aan je voor te stellen! Sinds begin september hebben wij niet één nieuwe stagiaire, niet twee, maar zelfs drie enthousiaste dames erbij in onze fotostudio! We laten je graag even inzien welke studie zij momenteel volgen, hoe ze bij ons terecht zijn gekomen en, niet geheel onbelangrijk, wat ze eigenlijk bij ons komen doen 🙂

 

Hannah

 

De 17-jarige Hannah de Waard is tweedejaars studente aan de fotovakschool te Amsterdam en is sinds half juli bij ons werkzaam in de studio. Hannah was na haar gesprek met Wouter en Edo zo ontzettend enthousiast, dat we samen bespraken om haar eerder te laten starten in plaats van de standaard startperiode.

 

Hannah kon daardoor in hartje hoogseizoen al een paar keer meelopen met een bruiloft en ervaren hoe het er tijdens de vakantieperiode aan toe gaat bij EdoLand! Hannah heeft het zelf ontzettend naar haar zin tijdens haar stage en zegt daarover het volgende. “Het viel me eigenlijk meteen op dat de werkwijze heel chill en relaxed was, maar dat je ondanks dat toch heel veel kan leren! Ik kan daarnaast goed opschieten met alle collega’s en heb al veel geleerd. Ik ga met plezier naar Haarlem 3 dagen per week!”

 

De liefhebber van het vak is daarbij onwijs eager om zelf shoots te organiseren. Zo zien wij geregeld een nieuw model de studio binnenlopen, gevolgd door Hannah met haar camera. Hannah vindt het daarnaast erg leuk om met verschillende mensen om te gaan en daarvan te kunnen leren.

 

De jonge fotografe heeft daarnaast een duidelijk doel voor ogen. “Mijn doel is om zo veel te leren op het gebied van fotografie en omgang met klanten dat ik mijn eigen bedrijf officieel op kan zetten.” Ze wil daarnaast ook vaker actief zijn op bruiloften en is geïnteresseerd in het stukje video.

 

Mariq

 

Dat onze stagiaires van ver komen, bewijst de 18-jarige fotovakschool studente Mariq dit keer wel. De muzikale blondine spant echter de kroon ten opzichte van al onze oud-stagiaires. Tot een aantal jaar geleden speelde haar leven zich namelijk af tussen de Ukelele’s en Vuvuzela’s in Zuid-Afrika. Nu eenmaal in Nederland richt zij zich op haar grootste passies; fotografie en muziek.

 

In haar tweede jaar van haar opleiding vond muzikale Mariq haar stageplek bij EdoLand. Na haar eerste gesprek had zij gelijk het gevoel dat ze in onze studio een goede en veelzijdige stageplek had gevonden,  waar zij van verschillende soorten fotografie wil gaan leren. Dat Mariq hier echter op verschillende vlakken wordt ingezet, werd vrij snel duidelijk. “De eerste paar weken was voor mij nog wel inkomen omdat ik best verlegen kan zijn. En het was wel even wennen hoe alles werkte. Na de eerste 3 weken ging het veel makkelijker. Ook de taken die ik kreeg de eerste paar weken waren heel leuk. Eén daarvan was het bouwen van een photobooth en de achtergrond daarvan. Dit had ik niet snel verwacht voor mijn stage, maar was super leuk!”

 

De goedlachse blondine wil daarbij leren hoe alles er aan toe gaat binnen een echt bedrijf. De praktijk is namelijk net even anders dan je leerboek.  Door veelvuldig met klanten om te gaan, regelmatig mee te kijken en te assisteren met shoots, te experimenteren met licht of poses van een model hoopt zij zich verder te kunnen ontwikkelen als fotografe.

 

Ze is daarbij blij dat ze in teamverband kan werken met twee andere stagiaires. Volgens haar komt dit de sfeer zeker ten goede! “De sfeer is heel fijn, je hebt het wel druk maar op zo’n manier dat het niet al te stressvol of vermoeiend is. Natuurlijk zijn er drukke dagen, maar dat hoort er wel bij. Zo heb je ook de ervaring van hoe het kan zijn als het druk is bij een bedrijf. Het belangrijkste is dat er veel dagen zijn dat ik enorm kan lachen met mijn collega’s.”

 

Dewi

 

Tot slot laten we je nog even kennis maken met fotovakschool studente Dewi. De 19-jarige Haarlemse zocht het in tegenstelling tot haar collega-stagiaires wat dichterbij huis en kwam vrij vroeg in het jaar al bij EdoLand terecht. Een plek die haar aantrok wegens de grote diversiteit op het gebied van fotografie. Na twee enthousiaste gesprekken, voelde zij zich snel op haar gemak en wist ze dat ze bij ons zich kon bezig houden met haar grootste passie; fotografie!

 

Dewi, die naast haar stage werkzaam is in een Haarlemse sauna, is erg te spreken over haar eerste weken in de studio. “De eerste weken heb ik mij prima vermaakt. De mensen hier proberen je echt wat bij te brengen en dat doet me goed. Er waren natuurlijk een aantal taken waar ik hulp bij nodig had, maar dat is logisch. Iedereen heeft tijd nodig om zich ergens op zijn plek te voelen. Ik was direct blij met de mensen en omgeving en wist ook dat ik het hier naar mijn zin zou krijgen!”

 

Dewi gaat zich tijdens haar stage richten op allerlei vormen van beeld. Dit is naast studiofotografie en interieurfotografie, ook een stukje video-editing. Haar doel? Om in een korte tijd zoveel mogelijk op te steken van verschillende kanten van beeld en beeldbewerking. “Ik wil zorgen dat ik na deze stage een aantal vaardigheden verbeterd heb en mijn theorie in de praktijk kan brengen! Ik heb er ontzettend veel zin in!”

 

We wensen onze drie nieuwe talenten heel veel succes en hopen dat ze de komende maanden met plezier richting Haarlem afreizen, maar dat moet vast goedkomen 🙂

No Comments

Post a Comment