Scroll to top

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Wegwerken van wallen, vrijstaand maken van personen of het gladder maken van de huid. Elke maandag en dinsdag staan bij EdoLand in het teken van het bewerken van foto’s. In deze blogpost lees je precies hoe dat in zijn werk gaat!

 

Maandagochtend 9.00 uur. Ons team van bewerkers staat weer een mooie uitdaging te wachten. Er staan namelijk 592 studio foto’s klaar om bewerkt te worden! Waar bij de shoot van de één een gemakkelijke bewerking volstaat, komt het ook wel eens voor dat er een complete wensenlijst meekomt. Onze bewerkers kijken zo langzamerhand nergens meer van op en helpen je graag. Onder het genot van de ‘Born in the 90’ies’-muzieklijst kijken onze editors per foto wat er bewerkt, geretoucheerd of weggewerkt dient te worden. In sommige gevallen nemen wij daarbij contact op met de klant. Wij willen namelijk voorkomen dat je favoriete beautyspot ineens verdwenen is, of dat je vrienden of collega’s gaan twijfelen of dat bezoekje bij de tandarts van laatst niet bij de naastgelegen plastisch chirurg was 😉

 

(blog gaat verder onder de foto)

 

De bewerking wordt gedaan vanuit de ongecomprimeerde bestanden (RAW) die worden aangeleverd door de fotograaf. De ruwe data bevatten een hoop informatie. Ze zijn daardoor veel groter dan JP(E)G-bestanden, waardoor tijdens het bewerken zelfs de allerkleinste details kunnen worden aangepakt! De bewerkingen worden vervolgens volbracht in Adobe Lightroom CC. Onze editors gaan een vaste checklist door om het optimale resultaat uit jouw foto’s te halen. Naast het wegwerken van reflectieschermen of niet-op-de-foto-horende attributen, is kadering een belangrijk punt bij aflevering. Ook de belichting, warmte en schaduw spelen een belangrijke rol tijdens het bewerkproces. Je wil namelijk voorkomen dat je rode lippen, ineens oranje kleuren door de lichtinval.

 

Bij de laatste stap maken wij gebruik van filters. Voor studiofoto’s zijn dat drie filters. Een eerste variant waar de oorspronkelijke kleuren worden behouden, een alternatieve, matte variant – hier worden de schaduwen opgehelderd, wat zorgt voor een zachter geheel – en ten slotte een zwart-wit variant. Voor zakelijke foto’s hanteren we het oorspronkelijke filter en de zwart-wit variant zodat jij je foto’s voor de juiste doeleinden kunt inzetten.

 

Tot slot rest ons enkel nog het exporteren, uploaden en versturen van de door jouw gekozen foto’s!

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *